QPAD|5K

Geschreven door 'itons'' op Saturday, 13 March 2010 om 13:42

QPAD, een populair merk voor muismatten en mouseskatez, biedt sinds kort ook een eigen muis aan. De QPAD|5K is specifiek gemaakt om precies te blijven bij snelle bewegingen, werkt op 1000HZ, heeft een stevige kabel en een USB plug met goud coating. Gamelux zette de 5K op de pijnbank om te kijken of de kwaliteit die we van QPAD gewend zijn ook terug te vinden is in deze nieuwe muis.

De QPAD|5K wordt geleverd in een kartonnen zwarte doos met daarop de gebruikelijke technische specificaties. Voor een overzicht van de technobabbel kun je onderaan deze review kijken. De muis zelf is erg licht en de mogelijkheid om het gewicht aan te passen, zoals wel mogelijk bij veel andere game muizen, ontbreekt. De grip is breed en biedt ruimte aan vijf vingers, je kan er je hele hand op kwijt. Bovenop de muis vinden we het blauw oplichtende scrollwiel terug (uit te zetten via de drivers) en twee knoppen om te wisselen tussen hoge of lage sensitiviteit. Links op de muis en net onder het midden vinden we twee LEDs terug die aangeven in welke stand de muis op dit moment staat. Door de plaatsing van deze lichtjes is het niet nodig om je hand op te tillen om te zien in welke stand de muis staat. Bijzonder handig in het heetst van de strijd en dit soort simpele details zijn natuurlijk wel essentieel. Aan de linker zijkant van de muis vinden we de twee gebruikelijke duimknoppen terug. Qua knoppen dus weinig poespas, maar zeker FPS en RTS gamers zullen hier genoeg aan hebben.

In de doos vinden we verder een driver cd terug, deze heb je alleen nodig als je de standaard instellingen wilt wijzigen, de QPAD|5K werkt namelijk out of the box, omdat Windows (7) zelf de benodigde drivers aan boord heeft. Daarnaast wordt er een extra setje muisvoetjes meegeleverd, een goede zet van QPAD aangezien nieuwe muisvoetjes de levensduur van je muis een stuk kunnen verlengen en je ook nog is geld uitbespaard op deze manier. Het informatie boekje is voor de verandering erg nuttig en legt kort uit hoe je de beschikbare instellingen kunt wijzigen.

De meegeleverde software bestaat uit vijf tabbladen met instellingen. Deze beslaan de verschillende toewijzingen aan de knoppen, muiswiel, cursor snelheid en acceleratie, DPI instellingen en een macrofunctie. Dit werkt allemaal simpel genoeg en wonder boven wonder start het programma niet direct mee op met Windows. Dat scheelt weer een icoontje in de taakbalk en werkgeheugen.

Om uit te vinden of de beloftes van QPAD op waarheid berustten hebben we de 5K een week lang blootgesteld aan sessies Heroes of Newerth en Counter-Strike. De standaard DPI settings zijn vrij extreem, de hoge setting is erg snel en de lage setting is erg langzaam. Door hier wat mee te spelen zijn er snel betrouwbare instellingen te vinden en na enige gewenning speelt de 5K verschrikkelijk fijn. Snelle bewegingen registreren inderdaad pixel precies en de 5K zal geen beperking vormen voor dan wel lage of hoge sensitiviteit spelers. Wat dat betreft levert de 5K echt een kwaliteitsgevoel af dat vergelijkbaar is met de gevestigde gaming merken in de markt. De 5K liet tijdens het gamen echter ook enkele kleine nadelen zien: de knopjes om van DPI te wisselen bevinden zich direct onder het scrollwiel en tussen je vingers. Hierdoor gebeurd het af en toe dat je per ongeluk van DPI wisselt terwijl dit niet de bedoeling is. Verder bevind zich aan de onderzijde van de muis, bij de laser een klein plastic randje dat veel stof verzameld. Na een week gebruik konden we hier al stof ophopingen waarnemen. Dit is natuurlijk niet zo heel erg, maar wel iets om in de gaten te houden als je de 5K in gebruik hebt. Een kwestie van je moeder vragen wat vaker te stofzuigen eigenlijk.

Op het eerste gezicht is de 5K een recht toe recht aan muis met weinig extra knoppen en simpele, effectieve software. Hoewel uitgebreide extra's zoals verschillende kleuren LEDs en zelf het gewicht bepalen ontbreken, zorgen de extra muisvoetjes en de precisie van de muis er toch voor dat de QPAD|5K de kwaliteit biedt die je kan verwachten van een bedrijf met zoveel ervaring binnen de gaming branche. Met de 5K brengt QPAD een muis op de markt die simpelweg uitblinkt door simpliciteit en precisie. Onnodige poespas ontbreekt en dat is voor de verandering wel zo fijn.

Afbeeldingen

QPAD®|5K™ Specificaties:

Sensor:.................................Laser Gaming Grade
Resolution:............................90 - 5040 CPI (Counts per inch)
Max Acceleration: ..................30 G
Max Speed: ..........................150 inches per second | 3,8m/sec
Image processing:.................10.8 MPS (Mega Pixels per second)
USB polling rate:....................1000 HZ (reports per second)
USB Data path:......................16 bits / axis
Buttons:................................7 (Programmable 5)
Sensing pixels: .....................30x30 pixels
Sampling rate: ......................12.000 FPS (Frames per second)
Cable: ..................................Braided cable 2 meter.
USB plug: .............................Gold plated
USB Response time: ..............1ms
Warranty: .............................2 years

Reacties

luosrevo schreef op 13 March 2010 - 14:22 0 thumbs
Avatar
 
ziet er mooi uit maar niet om te gebruiken:)
voKUS schreef op 13 March 2010 - 14:25 0 thumbs
Avatar
 
luosrevo schreef:
ziet er mooi uit maar niet om te gebruiken:)
why not?
eXOfUN schreef op 13 March 2010 - 14:34 0 thumbs
Avatar
 
Nice :D komt er ook een review over de headset van Qpad?!
v.Grr schreef op 13 March 2010 - 14:55 0 thumbs
Avatar
 
wanneer komt er een linkshandige gamemuis uit :<<
jordeeeh schreef op 13 March 2010 - 15:23 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
wanneer komt er een linkshandige gamemuis uit
Razermuizen zijn links- en rechtshandig.
Lxd schreef op 13 March 2010 - 16:54 0 thumbs
Avatar
 
ik heb er 1 naast me liggen, wil hem best verkopen
PACQUAIO schreef op 13 March 2010 - 18:03 0 thumbs
Avatar
 
steelseries xai = linkshandig


Laatst gewijzigd op 13 March 2010 - 18:04

Scrtz schreef op 13 March 2010 - 19:28 0 thumbs
Avatar
 
aquiDD schreef:
steelseries xai = linkshandig
xai en kinzu zijn rechts en linkshandig.

lijkt beetje op steelseries ikari dit ding
mani-x schreef op 14 March 2010 - 13:43 0 thumbs
Avatar
 
Lijkt idd op een ikari :hmm:
talle schreef op 14 March 2010 - 13:50 0 thumbs
Avatar
 
was ook eerste wat mij opviel toen ik hem in mijn handen had.. zag ook erg veel overeenkomsten met de steelseries - had gevoel dat het uit dezelfde chinese fabriek kwam :)
itons schreef op 14 March 2010 - 14:18 0 thumbs
Avatar
 
talle schreef:
was ook eerste wat mij opviel toen ik hem in mijn handen had.. zag ook erg veel overeenkomsten met de steelseries - had gevoel dat het uit dezelfde chinese fabriek kwam :)

maar ikari zit niet lekker inde hand deze wel
jamma schreef op 29 March 2010 - 13:32 0 thumbs
Avatar
 
" De 5K liet tijdens het gamen echter ook enkele kleine nadelen zien: de knopjes om van DPI te wisselen bevinden zich direct onder het scrollwiel en tussen je vingers."

Nog noooooooit last van gehad tijdens m'n ''intensieve gamesessies.''

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->