Qpad CT

Geschreven door 'bbs'' op Tuesday, 14 September 2010 om 17:29

De Qpad CT is een muismat die je op kunt rollen, maar toch een redelijk harde surface heeft. Lees verder om te kijken of deze mat wat voor jou is!

Qpad

Toen ik 5 jaar terug voor het eerst een Qpad probeerde was ik zwaar onder de indruk. Toen werd deze Qpad beschouwd als een van de beste muismatten van het moment.

De muismat wordt geleverd met 5 voorgevormde elips vormige teflon voetjes. Deze passen prima onder MX muizen. Ook op andere muizen kunnen deze voetjes geplaatst worden, maar vangen stof aan de rand als ze voetjes van de muis zelf groter zijn. Er zijn uiteraard ook zogenaamde Glidz van Qpad te vinden in voorgefabriceerde vormen voor de meeste gamemuizen.

De (large) mat is 40.5 cm breed en bijna 30 cm hoog, genoeg om met erg lage muisgevoeligheid een halve draai te maken in shooters, en van links naar rechts te komen in windows, mocht zo’n lage sensitivity je ding zijn. De tracking van m’n muis (een Razer Imperator) is perfect op deze mat en als ik m’n muis een tik geef kan ik m van de linker- naar rechterzijde laten glijden. Niet meer  de gladste surface die ik ooit geprobeerd heb maar zeker fijn, hoe glad een muismat moet zijn is een voorkeur. Zo heb ik liever deze dan een gladdere muismat. Een nadeel is dat je de muismat beter niet langdurig naar binnen dubbel kunt vouwen omdat je dan kans hebt de bovenste coating te vervormen.

De onderkant is een vrij dikke laag rubber met profiel voor grip, en het lukt niet om hem te verschuiven zonder een deel er van op te tillen.

Duurzaamheid

Belangrijk is bij een muismat altijd hoe t met de slijtage gesteld is. De meeste plastic surface muismatten verliezen al snel hun profiel en dit is bij zachte (cloth) muismatten niet zo.

Van de Qpad die ik destijds gebruikt had was na 2-3 jaar de bovenkant van de muismat losgelaten. De surface was aan de randjes losgelaten van de rubber basis (die voor de grip op t bureau zorgt). Bij voorbaat dus één van mijn zorgen dus ook voor de Qpad CT maar als ik de twee vergelijk zie ik dat deze verbinding tussen de toplaag en de onderlaag een stuk verbeterd is. Natuurlijk heb ik er nog geen 2-3 jaar op gespeeld en weet ik niet hoe de mat er uit ziet na die tijd, maar het ziet er goed uit.

Water resistant

De mat is water resistant dat betekent dat je favoriete drankje niet opgezogen wordt door je muismat maar er op blijft drijven.

Gelukkig is het niet zo dat wanneer je nogal zweterige handjes krijgt er druppeltjes op de mat blijven liggen waardoor je muis gaat flippen, zoals wel eens gebeurt bij plastic matten.

Uiterlijk

De Qpad CT Black heeft een zwarte bovenkant met blauw/witte print en een logootje. Er is ook een witte  versie beschikbaar. 

Klik voor vergroting:

Qpad CT bureau1

Bureau2

Beoordeling

De Qpad CT is een zeer degelijke muismat en is als je er netjes mee omgaat ook goed mee te nemen.
De prijs voor de Large versie van de Qpad CT ligt rond de 33 euro. Zijn kleinere broertje gaat voor zo’n 10 euro minder op de post. En dat is in mijn ogen een hele nette prijs voor zo’n hoge-kwaliteitsmat. One to Ten scoort deze mat een 8.5. 

 

Reacties

z1PP3i schreef op 14 September 2010 - 18:14 0 thumbs
Avatar
 
nice review, ben van steelpad S&S geswitcht naar deze TOP!
itons schreef op 14 September 2010 - 18:26 0 thumbs
Avatar
 
z1PP3i schreef:
nice review, ben van steelpad S&S geswitcht naar deze TOP!

9HD FTW!
steffeh schreef op 14 September 2010 - 18:43 0 thumbs
Avatar
 
Netjes, klinkt goed.
timon3i schreef op 14 September 2010 - 19:04 0 thumbs
Avatar
 
deze heb ik 3 jaar gebruikt ongeveer, heb nu puretrak talent en die is toch fijner!
itons schreef op 14 September 2010 - 19:23 0 thumbs
Avatar
 
timon3i schreef:
deze heb ik 3 jaar gebruikt ongeveer, heb nu puretrak talent en die is toch fijner!

waarom?! ik heb deze CT ook even gebruikt, maar ben zelf toch wel echt verliefd op stoffen matten, vanaf de Eyepad tot de zowie g-tf altijd genieten van stof. speel momenteel op de 9hd, das een plastic mat, ook wel fijn, maar blijft veel vuiligheid aan plakken
Scrtz schreef op 14 September 2010 - 19:32 0 thumbs
Avatar
 
blijft toch een persoonlijke kwestie, en ja tis ook een kwestie van wennen, en na een jaar gebruik ofzo wordt zo'n muismat sowieso al stroever ( daarom heb ik zowat elk jaar een nieuwe ), heb verder die qpad CT bad company 2 van de prijsvraag en die speelt idd wel lekker glad
phizzle schreef op 15 September 2010 - 13:37 0 thumbs
Avatar
 
Heb hem al ongeveer 3/4 jaar nog steeds niks aan de hand :D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->