Corepad Cerro

Geschreven door 'itons'' op Thursday, 30 September 2010 om 11:46

Corepad kennen we natuurlijk vooral van de muismatten en muisvoetjes, die al verkocht worden sinds 2003. Corepad mag zich dus met recht tot het groepje fabrikanten rekenen die zich als eersten op de gamers markt richtten. Deze keer zullen we de Cerro onder de loep nemen, de nieuwste muismat in het Corepad assortiment.

Corepad CerroJe arsenaal bestaat uit een 120 hertz monitor, een 6000 DPI muis, een toetsenbord waarvan je alle knoppen tegelijkertijd in kan drukken en een internetverbinding waar je u tegen zegt. In opperste concentratie zit je achter je PC, klaar om de tegenstander weg te vagen. Maar heb je al aan je muismat gedacht? Elke gamer die zichzelf en zijn game een beetje serieus neemt heeft een degelijke gaming muismat. De tijd dat je bovenaan de public stond met een Hema Foto muismat, met een opdruk  van de laatste familie vakantie, is definitief voorbij. Om mee te kunnen blijven gaan is het verstanding om te investeren in een muismat die de meest intense gaming sessies kan overleven. De Corepad Cerro is geschikt voor alle type muizen, dus misschien is het wel iets voor jou?

Materiaal

De Cerro is een stoffen muismat en heeft, in vergelijking met andere stoffen muismatten, een opvallend grof oppervlak. Je zou misschien denken dat een grof oppervlak niet de beste keuze is voor een muismat, maar de samengeperste vezels waar het oppervlakte materiaal uit bestaat zorgen er juist voor dat je muis prima glijdt. Van Corepad ontvingen we overigens ook nog een setje mouse skatez, en eenmaal onder onze muis* geplakt werd het geheel nog nét iets gladder.

De randen van de muismat zijn netjes gestikt en afgewerkt, waardoor de levensduur van de mat verhoogt wordt en zachter is voor de polsen. Links onderaan de mat vinden we een Cerro logo terug en rechts onderaan zien we een Corepad logo. De onderkant van de mat laat een antislip laag zien, deze zorgt ervoor dat de mat op zijn plaats blijft liggen.

De Cerro is beschikbaar in drie verschillende maten: Medium (315 mm x 255 mm), Large(425 mm x 285 mm) en XX-Large (880 mm x 440 mm). Voor ieder wat wils dus.
* Voor deze review hebben we gebruik gemaakt van een QPAD|5K muis

Afstootbaarheid

Voor een stoffen muismat is de afstootbaarheid ook van belang. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje en iedereen gooit wel eens een glas drinken om. Als je na zo'n ongelukje direct een nieuwe muismat moet kopen is dat natuurlijk zonde. Corepad beweert dat de Cerro zeer goed bestand is tegen dit soort ongelukjes en dat moesten we natuurlijk controleren.

Zoals te zien in de video stoot de Cerro inderdaad de vloeistof uitstekend af en konden we na het weg vegen van wat restantjes water direct weer door werken.

Performance

In-game is de Cerro een zeer prettige muismat om mee te spelen. De verhouding tussen snelheid en stroefheid is erg goed, je kunt snel reageren, maar blijft wel controle houden. Van snel draaien, langzaam draaien, het volgen van een doel tot het scrollen van je scherm in een RTS, alles gaat precies zoals de bedoeling is.  

Conclusie

Met de Cerro heeft Corepad een geduchte tegenstander in handen voor de andere gaming muismatten. De muismat kan zich aan alle andere producten meten qua degelijkheid en prestaties. De mat is heerlijk glad en in combinatie met mouseskatez een van de prettigste matten op de markt. Daar komt bovenop dat de advies prijs van ongeveer 20,- EURO in vergelijking tot andere merken relatief laag is. Als stoffen muismatten jouw ding zijn en je bent toe aan vervanging, dan is de Cerro het overwegen meer dan waard. Eindcijfer: 9.

Corepad Cerro Cijfer: 9

+/- punten
+ Gunstige prijs
+ Erg glad
+ Verkrijgbaar in verschillende formaten
- Doet het nog nét iets beter met mouseskatez

Afbeeldingen

 

Specificaties
* Flexible and rough liquid resistance cloth surface
* Maximum precision
* Triple stitched edges for a longer pad life
* Rolled edges for more comfort
* Compatible with all mice
* Non-slip rubber backing
* Easy cleanable
* 315x255x4mm / 12.4x10x0.16 in (Medium)
* 425x285x4mm / 16.7x11.2 x0.16in (Large)
* 880x440x4mm / 34.6x17.3x0.16in (XX-Large)

Reacties

edxtreem schreef op 30 September 2010 - 14:17 0 thumbs
Avatar
 
omg

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->