Roccat Kova

Geschreven door 'itons'' op Tuesday, 19 October 2010 om 10:26

Roccat zet de Kova gaming muis neer als een perfecte muis voor veeleisende gamers. Roccat is als merk vertegenwoordigd in muizen, muismatten, toetsenborden, headsets en accessories. Gamelux probeerde de Kova een paar weken uit.

De Kova is, naar Roccats eigen zeggen, een 3200dpi gaming muis, geschikt voor links- en rechts-handigen. Kenmerkend voor de Kova is de gekleurde verlichting en het grote logo bovenop de muis. De muis zou geen configuratie nodig hebben en ook geen drivers. Dat kan een groot voordeel zijn voor gamers die regelmatig buitenshuis moeten gamen, zoals in het internetcafe of op LAN parties.

Roccat Kova

Bij het inpluggen van de muis gebeurde er op onze test PC in eerste instantie weinig. De lichten aan de zijkanten van de muis gingen aan, maar daar bleef het bij. Geen enkele reactie wisten we te ontlokken aan de Kova. Na USB legacy mode uitgeschakeld te hebben in de BIOS van onze Vista PC gaf de Kova wel respons en konden we aan het testen beginnen.

De vorm van de Kova is voornamelijk geschikt voor echte 'claw-grip' gamers, de vorm van de muis biedt weinig ruimte voor de muis van de hand, de ringvinger en de pink. Een concessie die waarschijnlijk gedaan is om voor links- en rechts-handingen geschikt te zijn. Onder de duim vinden we twee extra muisknoppen terug, die bijvoorbeeld voor back/forward functionaliteit in je browser te gebruiken zijn. Aan de andere kant van de muis zitten nog twee muisknoppen, deze gebruik je alleen om van instelling te veranderen. De Kova heeft een zeer breed muiswiel van een stroef achtig rubber. Over de naad van het muiswiel loopt een dun randje, dat eigenlijk alleen maar irritant is. Het zorgt niet voor extra grip, maar is wel constant voelbaar onder je vingertop.

Doordat de Kova geen configuratie software kent kun je alleen kiezen uit de voorgedefinieerde DPI instellingen. Je hebt de keuze uit 400, 800, 1600 of 3200dpi. Je kunt hier tussen wisselen door tegelijkertijd op twee van de zijknoppen te drukken. Dit werkt goed, ook omdat de muis via knipperende lichtjes aangeeft welke stand je momenteel gebruikt. Wel blijft de muis even hangen als je wisselt van instelling, dus je kunt niet vloeiend wisselen in het midden van een draai bijvoorbeeld.

De twee extra knoppen aan de rechterkant kun je ook gebruiken om te wisselen tussen de links- of rechtshandige modus en belangrijker, ook om te wisselen tussen verschillende verlichting patronen. Je kunt voor verschillende kleuren kiezen en voor een "ademend" patroon. Een leuke gadget voor wie er van houdt.

Performance

In games doet de Kova zijn werk, de sensor registreert de bewegingen goed en is precies genoeg te besturen, ook op hogere DPI. Jammer genoeg bleken de oorspronkelijk problemen regelmatig terug te komen op onze test PC. De muis viel regelmatig uit en was dan niet meer aan de praat te krijgen, ook niet na het opnieuw inpluggen van de muis. Een dodelijk probleem natuurlijk in het midden van de online strijd! Soms deed de muis het weer na het restarten van de PC, maar tegen die tijd kan het al te laat zijn en is de war allang verloren. Op enkele andere PC's wisten we dit probleem niet te recreëren, maar dit probleem is wel iets om rekening mee te houden bij aanschaf.

Conclusie

Al met al is de Kova als muis vooral geschikt voor gamers die niet al te veel geld uit willen geven aan een simpele gaming muis. De insteek van een configuratieloze muis is aardig, maar werkte op onze PC helaas niet goed. Ook moet je ervan houden dat er allerlei verlichting op de muis aanwezig is, ook al is deze uitschakelbaar. Het zou toch prettig zijn geweest als er meer instel mogelijkheden waren geweest, met eigen DPI voorkeuren en verlichtingsinstellingen. Zorg ervoor dat je de muis eerst uitprobeert op jou moederbord/besturingssysteem combinatie, als je pech hebt heb je last van een uitvallende, onbetrouwbare muis. Eindoordeel: 6

Roccat Kova cijfer: 6

+/- punten
+ Goedkoop
+ Geen drivers
- Geen drivers
- Vorm van de muis is oncomfortabel
- Muiswiel is oncomfortabel

Afbeeldingen

Roccat Kova muis Roccat Kova muis Roccat Kova muis
Roccat Kova muis Roccat Kova muis Roccat Kova muis
Roccat Kova muis

 

Specificaties
3200DPI PRO-OPTIC GAMING SENSOR with enhanced optical sensor technology
HARDWARE BASED CONFIGURATION for rapid use and simple operation
20G ACCELERATION ensures smooth and precise movements
V-SHAPE ERGONOMIC FIT for left and right handers
ROCCAT™ GRIPTECH SIDE AREAS with non-slip stablization surface
COATED MOUSE WHEEL with optimum grip + comfort
CUSTOMIZABLE LIGHT SYSTEM for your favorite color
DPI CHANGE FEEDBACK LEDs indicate the selected dpi setting
5(+2) MOUSE BUTTONS with core task configurations
FULL SYSTEM COMPATIBILITY works with Mac® and Windows® OS

Technical Specification

3200dpi optical gaming sensor
40 inch per second maximum speed
20G acceleration
Integrated lighting
2m USB cable

Further Information
Mouse Size: 12cm maximum length x 6.5cm maximum width
Mouse Weight: Approx. 90g (excluding cable)
System Requirements: Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7, Macintosh OS®, USB 1.1 Port

Package Contains
ROCCAT™ Kova – Pure Performance Gaming Mouse
Inari Case Mission Book with ID Card
Quick Install Guide

Documentation in EN, DE, FR, ES, PL, RU, TR, DK, FI, SE
Art.-No.: ROC-11-200

Reacties

furYYY schreef op 19 October 2010 - 12:02 0 thumbs
Avatar
 
Leg er volgende keer even velletje papier onder en flits ff :P Zien die foto's er al een stukkie beter uit :)


Laatst gewijzigd op 19 October 2010 - 12:02

douweegbertje schreef op 19 October 2010 - 12:05 0 thumbs
Avatar
 
ja en de voedselresten er af halen man :p

maargoed, deze muis gaan we dus niet kopen haha :D nice read

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->