Roccat Sense

Geschreven door 'itons'' op Wednesday, 1 December 2010 om 17:50

Naast muizen, headsets en keyboards biedt Roccat ook muismatten aan. De Sense is de laatste telg in het assortiment muismatten. Is deze mat het overwegen waard om je Roccat desktop compleet te maken?

De Sense wordt geleverd in een kartonnen koker, waarop de mat aangeprezen wordt als precies, niet beperkend en secuur. Ontwikkeld in samenwerking met onder andere Joona “natu” Leppanen heeft de muismat een grootte van 400x280mm, een anti-slip ondergrond en microcrystalline toplaag.

Uiteraard betekend dat gewoon dat de mat redelijk groot is, op zijn plaats blijft liggen en dat er nagedacht is over hoe de mat zo min mogelijk weerstand geeft bij het bewegen van je muis.


De Sense wordt geleverd in twee verschillende uitvoeringen, waarbij alleen de opdruk verschilt. Wij testen de Glacier Blue editie, waarop het Roccat logo prijkt. De andere versie heeft een andere opdruk, maar is verder hetzelfde.

Materiaal
Waar de verpakking minimale weerstand beloofd, met dank aan de microcrystalline bovenkant, komt de Sense de belofte toch niet helemaal na. In vergelijking tot andere stoffen muismatten is de glide niet uitzonderlijk soepel. Concurrenten hebben gladdere matten beschikbaar in hun assortiment.


Het meeste water blijft wel liggen op de Roccat Sense, maar een deel trekt in de mat.

De afstootbaarheid van de mat is redelijk, maar niet te vergelijken met de Zowie G-TF of de Corepad Cerro. Water blijft grotendeels liggen op de mat, maar trekt toch ook in de mat zelf, waardoor je niet gelijk verder kan spelen na een ongelukje.

De muismat zit verder goed in elkaar, de randen zijn niet gestikt zoals bij sommige andere muismatten. Dus randen zullen na langer, intensief gebruik wat gaan rafelen, maar over de gehele linie is de Sense een degelijke muismat.

Prestaties
In-game is de Roccat Sense een prettige mat. Hoewel het dus niet de gladste muismat op de markt is, biedt de mat wel voordelen op het gebied van controle. Juist omdat de mat niet super glad is kun je makkelijk je beweging stoppen of veranderen. De pointer slaat niet over bij snellere bewegingen en wat dat betreft doet de Sense het dus goed.

Conclusie
Is de Roccat Sense nu een serieus alternatief voor de stoffen muismat speler? Het antwoord op deze vraag is vooral afhankelijk van je budget. Met een schappelijke prijs van ongeveer 17 euro is de Roccat Sense namelijk geen enorm dure muismat, maar kent de mat wel voordelen ten opzichte van een A4’tje of een HEMA muismat met een vakantiefoto erop.  Iets duurdere matten bieden een fijnere afwerking en betere afstootbaardheid en kunnen voor de veeleisende speler dus een beter alternatief zijn. Zorg dus dat je de matten goed vergelijkt onderling voor je tot aanschaf overgaat. Eindcijfer: 8/10

+/- punten
+ Gunstige prijs
+ Keuze uit verschillende designs
- Afstootbaarheid stelt teleur
- Niet zo glad als muismatten van de competitie

Afbeeldingen 

   

 

Specificaties
    * MINIMIZED FRICTION      thanks to the microcrystalline coating bonded to a particularly soft cloth base
    * OPTIMUM GLIDING AREA      and pointer positioning
    * RUBBERIZED BACKING      featuring a nano-sized pattern for the perfect amount of grip on any surface
    * OPTIMIZED FOR GAMING      and professional design applications
    * DIMENSIONS      400 x 280mm
    * ULTRA LOW HEIGHT      1.35mm
 
ROCCAT™ Sense - Glacier Blue Art.-No.: ROC-13-101
ROCCAT™ Sense - Adrenalin BlueArt.-No.: ROC-13-102

Reacties

SNOWPTRL.SE schreef op 1 December 2010 - 19:35 0 thumbs
Avatar
 
Heb die rommel van Roccat nooit echt gewaardeerd, gewoon Qck pad of andere van Steelseries nemen jongens.
lorenz schreef op 1 December 2010 - 23:53 0 thumbs
Avatar
 
Of probeer eens een ZOWIE mat ( G-TF bvb =)

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->