Tt eSPORTS Black

Geschreven door 'itons'' op Wednesday, 19 January 2011 om 16:50

Thermaltake is een hardware fabrikant waarvan de roots in Taipei, Taiwan liggen. Al zo’n 11 jaar lang maakt het bedrijf hardware en sinds 2010 richt Thermaltake zich ook op gamers met het Tt eSPORTS merk. De Black muis is één van de twee muizen uit het Tt eSPORTS assortiment.

De Black muis wordt geleverd in een doos waarvan de voorkant uitgeklapt kan worden. Daar achter zit een venster met de muis en een overzicht van de specificaties. De DPI kan ingesteld worden op 400, 800, 2000 of 4000 DPI. Volgens de specificaties zou de muis 50G acceleratie en tot 90IPS snelheid aan kunnen. De polling rate kan op 125hz, 500hz of 1000hz ingesteld worden. De meegeleverde braided kabel is 1.8 meter lang en de knoppen zouden tot 5 miljoen keer goed klikken hun werk moeten doen. Bij de muis wordt een etui meegeleverd waarmee je de muis kunt beschermen als je hem vervoert. Een leuk extraatje!

De Tt eSPORTS Black wordt geleverd met een handig hoesje.

Uiterlijk: Slank & Zwart
De Black is erg slank en langwerpig van vorm. De basis van de muis is iets minder breed dan we bij veel muizen zien en dat heeft als gevolg dat er geen ruimte is om je ringvinger en pink te laten rusten, tenminste als je gebruik maakt van de palmgrip. Op de body zien we een Tt logo terug, dat verlicht is door een langzaam ademend LED lichtje. Daarnaast is het muiswiel ook rood verlicht en zijn er 4 lampjes die het DPI niveau aangeven.

Aan de linkerkant van de muis is een antislip oppervlak aangebracht om voor extra grip te zorgen. Jammer genoeg zit dit stuk rubber vrij ver naar voren op de muis en rust je duim hier niet automatisch op als je de muis zonder nadenken vast pakt. Dit geeft al aan dat de vorm van de Black niet 100% doordacht is. De ergonomie van de muis is ver te zoeken als je verknocht bent aan palmgrip. Voor claw gamers is het probleem kleiner.

Boven het antislip oppervlakte is een knop aangebracht die standaard ingesteld staat als terug knop. Vreemd genoeg heeft Thermaltake gekozen om geen vooruit knop op te nemen, dus als je gewend bent om deze knoppen te gebruiken in je browser of om van wapen te wisselen in-game dan kom je bedrogen uit. Direct onder het scrollwiel vinden we 2 knoppen terug die gebruikt worden om de DPI te wisselen. Deze zijn iets verzonken, waardoor je ze niet snel per ongeluk in zult drukken.

Zwaargewicht?
Zoals bij veel gaming muizen is het ook mogelijk om bij de Black het gewicht van de muis aan te passen. Op zich geen uitzonderlijke feature, maar het vernoemen wel waard, zeker gezien de wijze waarop Thermaltake dit probleem heeft getackeld. Vaak zie je onderop de muis een klein vakje waarin de gewichtjes gedrukt kunnen worden met een compartiment. Zo ook bij de Black, maar in het vak vinden we een rubberen mal terug waarin de gewichtjes zitten. Door het compartiment te openen kan deze mal er gemakkelijk uit en kun je simpel de gewichtjes toevoegen of verwijderen.

Software
De bijbehorende software valt te downloaden van de website van Thermaltake. Deze is simpel van opzet, je kunt 3 verschillende profielen aanleggen, waarbij je alle 6 de knoppen (links, rechts, muiswiel, back knop, dpi omhoog, dpi omloog) afzonderlijk kunt instellen. Hierbij kun je ook macros aanmaken, bestaande uit muis knoppen en toetsenbord aanslagen. Verder kun je de verlichting van het logo en het muiswiel instellen, de pollingrate aanpassen en de DPI per DPI-preset instellen. Hierbij kun je de DPI van de x-as laten verschillen van de DPI van de y-as. Profielen kunnen opgeslagen worden op de PC, geladen worden van de PC en opgeslagen worden op de muis.

De software is simpel in gebruik, de geavanceerde opties zitten verstopt achter knopjes.

Prestaties
De Thermaltake muis maakt gebruik van een Philips 4000 DPI laser engine. Zoals met eigenlijk alle muizen doet de Black in-game zijn best voor je en kun je erop vertrouwen dat zijn bewegingen goed geregistreerd worden. Jammer genoeg is de grip niet erg geschikt voor palmgrip gamers, door het ontbreken van steun voor de ringvinger en pink. Onze reviewer kreeg persoonlijk na enige tijd spelen last van zijn hand. Je moet de Black dus wel gebruiken met een clawgrip.

Conclusie
Met de Tt eSPORTS Black gaming muis zet Thermaltake een product neer dat heel goed had kunnen zijn, maar zich eigenlijk nét niet kan meten aan de grote jongens. De degelijkheid van de muis in orde is en het gewichten system doet zijn werk goed. De algemene vorm van de grip doet voorkomen alsof de muis geschikt is voor palm- en clawgrip gamers, maar is dit in de praktijk niet. Gelukkig kun je door de venster verpakking de vorm van de muis uitproberen voor dat je hem koopt. Een ander gemis is het ontbreken van de forward button, iets dat browsen en andere Windows taken toch wel veel makkelijker maakt. De verlichting is voor liefhebbers een leuke toevoeging, maar niet nodig. De software is simpel, maar wel uitgebreid en krachtig genoeg voor bijna iedereen.

Er zitten tussen een aantal stevige minpunten aan de Black, maar er zijn ook features die wel goed uit de verf komen. Je zult zelf moeten bepalen welke punten je zwaarder vindt wegen en daar je keuze op baseren. Met een adviesprijs van 35 EURO is de Black geen dure muis, maar probeer hem eerst uit alvorens ermee aan de slag te gaan. Eindconclusie: 6,5.

 

AfbeeldingenSpecificaties
‧ Model : BLACK gaming mouse(MO-BLK002DT)
‧ DPI : 400/800/2000/4000
‧ USB data format : 16 bits
‧ Max Acceleration : 50G
‧ Max Speed : 90IPS
‧ Report rate : 500 reports per second
‧ Tuning Weight : Yes (4.5gx5)
‧ On the move DPI : Yes/4 levels (400/800/2000/4000)
‧ Buttons (Left / Right) : 5 million clicks
‧ Cable length : 1.8 m braided
‧ Feet material : Teflon
‧ USB connector : Gold-plated

Reacties

eKsin schreef op 19 January 2011 - 17:23 0 thumbs
Avatar
 
wat ishet verschil tussen palmgrip en clawgrip?!
timon3i schreef op 19 January 2011 - 17:46 0 thumbs
Avatar
 
eKsin schreef:
wat ishet verschil tussen palmgrip en clawgrip?!
mousegriphu7.jpg


Laatst gewijzigd op 19 January 2011 - 17:46

itons schreef op 19 January 2011 - 18:48 0 thumbs
Avatar
 
eKsin schreef:
wat ishet verschil tussen palmgrip en clawgrip?!

nep gamer ben je ook jan. zoon, ik ben teleurstel.
Vr4nckuh schreef op 19 January 2011 - 21:58 0 thumbs
Avatar
 
`mousewheel ziet er el cheapo uit. net zoals bij die CM Storm Inferno ;)
ook zo'n grote, veels te lichte muishweel xD
itons schreef op 20 January 2011 - 07:29 0 thumbs
Avatar
 
Vr4nckuh schreef:
`mousewheel ziet er el cheapo uit. net zoals bij die CM Storm Inferno ;)
ook zo'n grote, veels te lichte muishweel xD

komt door de fotos, deze is wel wat eleganter dan de storm :D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->