Tt eSPORTS Shock

Geschreven door 'itons'' op Thursday, 20 January 2011 om 15:54

Naast muizen heeft Thermaltake ook keyboards, muismatten en headsets in het Tt eSPORTS assortiment. De Shock headset met zijn futuristische ontwerp doet je direct denken aan Star Wars of een ander buitenaards avontuur op een verre planeet. Maar is de Shock dan ook de toekomst van de gaming headsets?

Uiterlijk: Duidelijk wat anders
Met het uiterlijk van de Shock heeft Thermaltake een andere weg ingeslagen en is op zoek gegaan naar een vernieuwend ontwerp. De opvallendste kenmerken zijn de vierkante oorschelpen, de grote uitklapbare microfoon en het witte plastic op de hoofdband en de oren. De oorschelpen zijn rood aan de binnenkant, een detail dat verder ondersteund wordt met kleine rode Tt eSPORTS logos op de schelpen en de hoofdband. Om het geheel een stoere look te geven is er zwartkleurig metalen gaas op de oorschelpen geplaatst. De onderkant van de hoofdband is bekleed met een zacht nepleren kussentje voor het nodige comfort. De oorschelpen zijn bekleed met stof en zijn gevuld met zeer stevig, bijna hard, foam. Overigens is de Shock ook in een volledig zwarte uitvoering beschikbaar.
Als je de headset niet op zijn kleinst afstelt dan zul je ook de binnenkant van de hoofdband zien, die bestaat uit een metalen strip. De oorschelpen schuiven als het ware over deze band heen en maken het mogelijk om de headset op 10 verschillende standen af te stellen. Elke stap geeft een duidelijke klik, dus als je een bepaalde voorkeur hebt voor een preciese stand, dan kun je hem makkelijk weer zo afstellen. Een simpel systeem, dat we eigenlijk in alle hedendaagse headsets terug zien.

Aan de linkerkant is een uitklapbare microfoon in de oorschelp opgenomen met een flexibele arm. Als je de microfoon niet nodig hebt klap je hem naar boven en als je de servers op gaat klap je de microfoon naar beneden en kun je eventueel het flexibele deel van de arm nog gebruiken om de microfoon voor je mond te buigen. De microfoon is opgenomen in een stuk rubber en daar door super stevig, zonder flexibiliteit op te offeren. Dit zorgt ervoor dat het een stuk degelijkere oplossing is voor de microfoon dan we bij andere headsets met flexibele microfoons hebben gezien.
In de draad van de headset is een volume blokje opgenomen waar we ook de microfoon mee kunnen muten. Aan de achterkant van dit blokje zit een clip om vast te maken aan je borstzak bijvoorbeeld. Wel zo makkelijk als je op zoek bent naar je volume!

Door dat de headset uit één deel bestaat, zorgt de metalen strip voor een stevige basis en de afwerking zorgt ervoor dat de headset degelijk aan doet. De armen aan de oorschelpen scharnieren waardoor je de oorschelpen naar binnen kunt vouwen. Op die manier kan je de headset heel klein maken en makkelijk vervoeren in het meegeleverde stoffen zakje.

Draagcomfort: Behoorlijk vierkant
De Shock is met zijn aparte uiterlijk geen doorsnee headset. De oorschelpen zijn, in tegenstelling tot de klassieke headsets, erg vierkant en hiermee heeft Thermaltake een unieke look weten neer te zetten. Jammer genoeg hebben ze hierbij gekozen voor een zeer stevige soort foam. Dit foam is veel harder dan normaal bij headsets het geval is, waardoor je de oorschelpen zeer goed kunt voelen. Dit gevoel is wel iets te verlichten door de headset een tikje groter te zetten, maar je blijft heel duidelijk voelen dat je de headset op hebt. Tt eSPORTS zou hier beter voor een zachter vorm van foam hebben kunnen kiezen, om zodoende meer comfort te bieden.

Een ander nadeel met betrekking op het draagcomfort gaat op voor gamers met wat langer haar. Als je de headset versteld terwijl je hem op hebt loop je het risico om klem te raken met je haar tussen de hoofdband en de metalen strip. Met als gevolg dat je heel voorzichtig je haar moet los maken of genoegen moet nemen met het feit dat je op pijnlijke wijze een aantal haren achterlaat in je headset bij het afzetten.

De Tt eSPORTS Shock in actie.

Geluidskwaliteit: Kun je me horen?
De Shock wist te shockeren op het gebied van ontwerp en, jammer genoeg, ook op het gebied van draagcomfort. Om uit te vinden hoe het stond met de geluidskwaliteit gebruikten we de Shock langere tijd om te gamen, voor office werk en om muziek te luisteren.

De headset doet het goed op alle drie de gebieden, maar de headset blinkt op geen van alle uit. Het geluid dat de headset produceert is helder genoeg, maar kwalitatief gezien niet te vergelijken met duurdere headsets. Vooral de bas ontbreekt in het geluid, wat over de gehele linie een beetje flets aan doet.
De microfoon vangt je spraak prima op en zal je geen problemen bezorgen op Ventrilo of Teamspeak.

Conclusie
Tt eSPORTS doet met de Shock een poging om zich te onderscheiden van andere headsets in het <50 EURO prijssegment. Het opvallende, eigenzinnige uiterlijk, de degelijke bouwkwaliteit en een redelijke geluidskwaliteit maken de Shock tot een gedegen concurrent in dit segment. Extraatjes zoals een doordacht opvouw systeem en een draagtasje zijn voor deze prijs bijna niet te verwachten, maar wel aanwezig.
De vierkante oorschelpen en het harde foam maken het niet de meest comfortable headset die je je kan wensen, maar gezien de extras en de prijs/kwaliteit verhouding zullen er genoeg gamers zijn die er mee kunnen leven.

AfbeeldingenSpecificaties
Headset
Driver unit: 40mm
Frequency Response: 20Hz~20 KHz
Impedance: 32 ohm
Sensitivity: 114+/-4 dB
Max. input: 100mW

Microphone
Characteristic: Bi-directional (Noise canceling)
Directivity: Uni-directional
Impedance: 2.2 k ohm
Frequency: 100~10KHz
Sensitivity: -54dB+/-3dB (odB=1Vpa@1KHz)
Test condition: 4.5V
Cable length:3m
Connector: 3.5mm plus x2

Reacties

technique schreef op 20 January 2011 - 16:16 0 thumbs
Avatar
 
I approve of this message.
spock schreef op 20 January 2011 - 16:19 0 thumbs
Avatar
 
Coole actiefoto :D
eagle schreef op 20 January 2011 - 22:50 0 thumbs
Avatar
 
Kunnen we ook per headset een recording sampletje krijgen misschien? Ik ben vooral benieuwd welke mic's er tegenwoordig het beste klinken.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->