Cooler Master Storm Sirus

Geschreven door 'Sumera'' op Sunday, 30 October 2011 om 13:32

CM Storm begint de laatste tijd een steeds grotere positie aan te nemen binnen de gaming gear markt. We kennen ze natuurlijk al voor hun eerder uitgebrachte producten zoals kasten, muizen, toetsenborden en muismatten. Daar wilt CM Storm het echter niet bij laten. Na eerder dit jaar de CM Storm Sentinel Zero-G onder handen te hebben gehad heb ik eigenlijk wel grootse verwachtingen voor hun eerste instap in het geluid: De CM Storm Sirus!

De specificaties
- True 5.1 Surround Sound
- Frequency response: 10Hz - 20,000Hz (speakers), 100Hz - 10,000Hz (microfoon)
- Sensitivity: >105 dB
- Impedantie: Frond/Rear/Center 32 Ohms, Sub 16 Ohms
- Distortion: Minder dan 1%
- On-The-Fly customisatie van de rear, center en front speakers voor maximale geluids customisatie
- Verwisselbare ear-cups

Verpakking en uiterlijk
De CM Storm headset zit prima verpakt in een aangename zwart met rood gekleurde verpakking, welk toch wel de huiskleuren zijn van CM Storm. Zoals we gewend zijn van CM Storm is er weer een hoop aandacht besteed aan het uiterlijk van het product, waardoor het een aangenaam ogende headset is. De stijl-bewuste gamer welke een goede indrukt wilt maken op LAN tegenover zijn teamgenoten ziet al snel dat de Sirus qua uiterlijk en afwerking veel weg heeft van de door ons eerder gereviewde CM Storm Sentinel Zero-G muis. De headset ziet er niet enkel robuust uit, maar voelt ook zo aan.Naast het fraaie uiterlijk is er ook gedacht aan het draagcomfort. De headset is dan ook vrij zwaar in vergelijking met andere headsets en dit kan een minpunt zijn voor sommige gebruikers, ik vergeef dit kleine minpunt echter snel gezien het feit dat er aan elke kant vier speakers te vinden zijn, welk het beetje extra gewicht dan goed verklaren. Dit extra gewicht wordt overigens goed opgevangen door de goed gevulde oorkussens. Alhoewel de meningen hier en daar verdeeld zijn over het wel of niet lekker zitten van de headset, past hij mij prima en heb ik nergens last van, ook niet na een langere tijd gebruiken. Heb je ook nog een voorkeur voor het soort oorkussens? Dan is deze headset helemaal goed voor jou! Er zitten namelijk twee verschillende soorten oorkussens bij welke je kan verwisselen. Minder puntje hierbij is dat er maar één setje bevestigingsklips bij zit, waardoor het wat irritant is om ze te verwisselen. Het verwisselen echter, zal waarschijnlijk niet zo frequent gebeuren, dus om hier nou een groot probleem in te zien is ook niet nodig.


Geluid en customisatie

Nu weet de echte gamer natuurlijk wel dat een goede headset essentieel kan zijn voor de prestaties wanneer het er om spant. Naast beeld speelt ook geluid in games een belangrijke rol in je perceptie. Je moet namelijk niet enkel weten wat er op je scherm gebeurd, maar ook enige beleving van wat er daarbuiten afspeelt kan van pas komen. Deze headset kan daar zeker aan bijdragen. De CM Storm Sirus is, zoals vele fabrikanten van 5.1 surround headset simulaties ook wel willen beweren, wel degelijk een echte 5.1 surround sound headset. Door deze true 5.1 surround komen de explosies en sound effects binnen elk hedendaags spel goed tot hun recht. Daarnaast moet je mij maar geloven: dat ding kan hard! Dus wees een beetje voorzichtig met de volumeknoppen de eerste keer. Sommige geluiden komen dusdanig goed naar buiten welke je dan soms pas voor het eerst denkt te horen. Deze luxe zorgt echter niet enkel voor een extra dimensie van beleving, maar draagt ook in grote zin bij tot je perceptie, een goede positiebepaling van je tegenstanders is hiervan een gunstig gevolg. De bass is daarnaast ook niet slecht. Het is natuurlijk een echte gaming headset, maar je kan er ook best aardig muziek mee luisteren.

Wat opvalt aan deze headset is dat er nog een mixing console bij zit. Deze op een hockeypuck gelijkende unit stelt je in staat om op elk moment op gemakkelijke wijze het geluid van je headset op de gewenste manier te tweaken. Zo kan je on-the-fly de volume aanpassen, wat natuurlijk niet zo bijzonder is. Wat echter wel bijzonder is, is dat je met de controle unit op elk gewenst moment individueel het volume van je front, rear en center speakers kan veranderen. Daarnaast kan je ook de bass wat hoger of lager zetten, precies zoals je het zelf fijn vind. Een groot voordeel is dat deze control unit relatief zwaar is en er een ruwe onderkant onder zit. Hierdoor valt hij niet constant van je bureau af wanneer je wat fanatiek aan het gamen bent en blijft hij gewoon netjes waar je hem wilt hebben.

Software

De headset is ook vergezeld met een uitgebreide driver, waarin je de headset nog meer naar je eigen wens kan aanpassen. Hierin kun je onder andere, naast gebruik te maken van de mixing console, ook instellen hoe je de volumeverdeling wilt hebben en daarnaast kan je ook kiezen voor een andere output. Verder zijn er ook wat specifiekere settings te vinden waaronder de sampling rate en equalizer. Voor diegenen die daar van houden en graag irritant zijn op teamspeak kunnen ook nog een scala aan stemeffecten toevoegen. Als je 5.1 surround niet genoeg vind dan heeft deze software ook nog een leuke optie, het stelt je namelijk in staat om een virtuele 7.1 setup te maken. De software is dus zeker een leuke extra ter ondersteuning van de headset.

Software screenshot van de CM Storm Sirus

 

Conclusie
Als het op headsets aan komt ben ik erg veeleissend. Het is, zeker bij FPS, van groot belang dat het geluid gewoon goed is en dan in het bijzonder voor de positiebepaling van je tegenstander. Deze headset sluit daarom goed aan bij wat ik verwacht van een goede gaming headset. Met een waarde van om en nabij de €119,00 zit hij wel een prijsklasse hoger dan de gemiddelde steelseries headset, maar hij is het zeker waard.

Eindcijfer 8.5/10

Reacties

itons schreef op 30 October 2011 - 15:34 0 thumbs
Avatar
 
ziet er leuk uit :D

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->