legan schreef op 29 December 2007 - 15:27 #1672852
Avatar
3163 berichten
Vierkante ogen
Hoi


Lage fps met nvidia 7 serie kaart.

Geld voor de volgende kaarten.

7300 GT/GS/LE/SE
7600 GT
7800
7900 GTX/GTO/GT/GS/
7950 GX2/GT
Quote:
I've done hella testing to figure out fps drop for each item in the graphics menu and how to get the most out of the 7xxxx's since the 8800gt isnt here yet.

This is what I would do when playing MP with the intent to get 1st place while still having eyecandy on. Put all texture settings to EXTRA. There is only a 4fps difference between LOW and EXTRA, crazy huh. If you don't believe me just try it out.

Ok then from the main Graphics Menu set it up like this. Working from the bottom going up(this is all off of memory too)

Water = Normal
Model = Low (there is no visable difference between the low and medium)
Bullet Holes = Yes
Rag Doll = Yes
Soften Smoke Edges = No
Depth of Field = No (this is a cool effect, but in mp it isnt practical and cost you 10fps)
Dynamic Lights = OFF (having this on will drop u 25fps in battle!)
Glow = Yes (this makes the map look amazing, cost 8-10 fps when on)
Vertical Syne = Off
AA = Off (force 2xAA in your Nvidia Control panel)
Resolution = Run your monitors Native for best quality. I use 1280rez @ 140hz to match my Trinitron CRT.

Then pull up the consol and do this command...

/com_maxfps 0 (This unlocks the 91fps cap)

With the above settings & using whats in my sig below...

I get about 125-145fps avg running around maps with
12 or so people that dont have vegation and it looks amazing and just as good as it did with the other options cranked!

Maps that do have vegatation I will drop to about 70-80 running around.

Please post up your results with this tweak guide.

Thanks,
-SHiZ

native resolutie uitlegt.
*Dit geld aleen voor LCD schermen ( voor beste kwaliteit ) *

Hier onder zie je welke resolutie je zou moeten draaien bij jou inch beeldscherm voor beste kwaliteit en scherpste beeld

* 14-15": 1024x768
* 17-19": 1280x1024
* 20"+: 1600x1200
* 19” (Widescreen): 1440x900
* 20” (Widescreen): 1680x1050
* 24” (Widescreen): 1920x1200
* 30” (Widescreen): 2560x1600


Wat is vegatation
Dat is zeg maar het gras en bomen in een map.
De map overgrown ( naam zegt het al ) heeft veel vegatation(gras dus)
waar je gewoon kan liggen op de grond als sniper en de personen je niet zien.

Zwarte models wat nu?
Download de BETA drivers van nvidia
Laaste versie bekend 169.21
Download

Handige commands voor console
Verhoogt je FPS door shader 3 uit te zetten
Console /seta r_rendererPreference (kies Shader Model 2.0)

Verhoogt je FPS door shader 3 uit te zetten
Console /r_rendererinuse 0 ( of kies Shader Model 2.0 )

Laat je FPS zien in game
Console /cg_drawfps ( kies Simple )

Vergoot je FOV ( overzicht map ) staat standaard op 65
Console cg_fov 80


Je kan natuurlijk ook een High FPS config downloaden

Rechtermuisknop opslaan als



Laatst gewijzigd op 4 February 2008 - 20:23

legendareN schreef op 29 December 2007 - 15:30 #1672856
Avatar
9648 berichten
Gamelux Elite
mss maar 4 fps verschil tussen high een low als je een 7900GTX draait maaruh met een 7600GT merk je het verschil dus wel :>
legan schreef op 29 December 2007 - 15:31 #1672858
Avatar
3163 berichten
Vierkante ogen
legendareN schreef:
mss maar 4 fps verschil tussen high een low als je een 7900GTX draait maaruh met een 7600GT merk je het verschil dus wel :>

heb het geedit ( en nee maakt geen verschil ik heb een 7900gto ) zelfde verhaal

Als je de textures op low zet zijn ze aleen lelijk van veraf en van dicht bij zien ze er nog het zelfde uit.


Laatst gewijzigd op 29 December 2007 - 15:34

shadoN3i schreef op 29 December 2007 - 15:46 #1672869
Avatar
10994 berichten
Eindbaas
YESSSSSSSS (L) (L) (L) <3333333
timon3i schreef op 29 December 2007 - 15:48 #1672871
Avatar
12127 berichten
Honorary Gamelux Member
ik heb 7900gt bij mij is dit dus niet van toepassing?
legan schreef op 29 December 2007 - 15:50 #1672875
Avatar
3163 berichten
Vierkante ogen
timon3i schreef:
ik heb 7900gt bij mij is dit dus niet van toepassing?

GT en GTO zijn zelfde firmware dus ook voor jou :) heb hem al er bij gezet
shadoN3i schreef op 29 December 2007 - 15:55 #1672878
Avatar
10994 berichten
Eindbaas
Mag ik btw the website waar je dit vandaan heb gehaald?
NellyFurtado schreef op 29 December 2007 - 15:56 #1672879
Avatar
6520 berichten
Professional
shadoN3i schreef op 29 December 2007 - 15:59 #1672881
Avatar
10994 berichten
Eindbaas
NellyFurtado schreef:

niet bedankt.
RaiKu schreef op 29 December 2007 - 16:14 #1672889
Avatar
2025 berichten
Te enthousiast
legan schreef:
timon3i schreef:
ik heb 7900gt bij mij is dit dus niet van toepassing?

GT en GTO zijn zelfde firmware dus ook voor jou :) heb hem al er bij gezet

7600GS, hoort die er niet bij?
legan schreef op 29 December 2007 - 21:07 #1673232
Avatar
3163 berichten
Vierkante ogen
MC Martin schreef:
legan schreef:
timon3i schreef:
ik heb 7900gt bij mij is dit dus niet van toepassing?

GT en GTO zijn zelfde firmware dus ook voor jou :) heb hem al er bij gezet

7600GS, hoort die er niet bij?

Ja ook de GS sorry ik ken ze niet allemaal uit me hoofd
junn schreef op 29 December 2007 - 21:20 #1673247
Avatar
3547 berichten
Vierkante ogen
ey vriendddddddddd, ik heb een 8800gt beetje respect pls, ik heb eindelijk in me leven een nuttige pc :B :D :D :D :D :D
legan schreef op 12 January 2008 - 16:07 #1688745
Avatar
3163 berichten
Vierkante ogen
*schopt topic omhoog voor admins*
AViCED schreef op 12 January 2008 - 16:14 #1688751
Avatar
6237 berichten
Professional
waar moet ik die highfps config inzetten?
ben egt ubernoob op gebied van cod settings
Rez_ schreef op 26 March 2008 - 15:24 #1776333
Avatar
2083 berichten
Te enthousiast
dankje, nu start me cod helemaal niet meer op na die high fps config. ookniet als ik die oude terugzet

edit: al gefixt, ff opgezocht, kwam omdat me headset niet was aangesloten rofl :S


Laatst gewijzigd op 26 March 2008 - 15:33

Zem schreef op 26 March 2008 - 15:27 #1776341
Avatar
1006 berichten
Bijna 1337
rofl..

ik heb een 7800 gt en nergens last van..
als iemand dus goede config nodig heeft, pm me maar ff ;)
rajino schreef op 26 March 2008 - 17:39 #1776515
Avatar
1630 berichten
Net 1337 geweest
denk zowiezo dat ik geen stabiele fps krijg met mijn 7300GS
heb amper 100fps in 1.6
laat staan cod4??
Yuna schreef op 26 March 2008 - 17:47 #1776531
Avatar
7651 berichten
Gamelux Elite
offtopic //

iemand die een goeie cod4 config heeft ?
bnlers schreef op 16 May 2008 - 16:15 #1840719
Avatar
182 berichten
Amateur
ik heb een 7600 gs waar moet ik dat config plaatse?
Zem schreef op 5 August 2008 - 14:56 #1931685
Avatar
1006 berichten
Bijna 1337
ok bedankt ;)
ScorpY schreef op 7 August 2008 - 01:21 #1932731
Avatar
104 berichten
Amateur
Bedankt ;)
Finjays schreef op 7 August 2008 - 01:35 #1932741
Avatar
13814 berichten
Eindbaas
`koop binnen 2 weken toch nieuwe pc dus never meer dit gekut!:D:D:D toch nice rafael (L)
Fantek schreef op 22 August 2008 - 19:59 #1945486
Avatar
44 berichten
Noob
geldt dit ook voor Go7600??


Laatst gewijzigd op 22 August 2008 - 19:59

patrick schreef op 22 August 2008 - 20:18 #1945499
Avatar
2154 berichten
Te enthousiast
Fantek schreef:
geldt dit ook voor Go7600??
dit zijn geen speciale 7xxxx commandos, deze guide geld voor elke kaart. Handige een aantal goede commands zijn: r_glow 0, r_decals 0, textures omlaag en in je graphics menu zo veel mogelijk omlaag zetten. Echt harde fps tweaks zoals in cod2 zijn er niet.

oh en vergeet je fps niet te cappen, com_maxfps 125 bijv :D


Laatst gewijzigd op 22 August 2008 - 20:19

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->